torsdag 6 maj 2010

genetik hit och dit

Belgian Blue, nötkreatur som är särskilt framavlade för högsta möjliga köttproduktion. Dom flesta har så mycket muskler att dom knappt kan gå.


Nej, nu börjar jag bli trött på att läsa om genteknik. Dock tycker jag att det är väldigt intressant. Det finns så många olika sätt att se på det hela. Tex. ta det här med kloning, det känns ju rätt fel att klona människor. Men många tycker att det är rätt att få göra det med djur. För att tex få mer mat osv. Men många tänker inte på hur många av dom som föds döda eller missbildade av dom som klonats.
En annan sak är det här med att gå in och ändra generna hos djur, växter och kanske i framtiden även hos människor. Växterna och djuren kanske till slut konkurrerar ut alla andra arter. Och när det gäller människor, visst, kanske det är okej att gå in och ta bort anlagen för vissa allvarliga sjukdomar. Men när har det egentligen gått för långt? Är det okej att designa sina barn? Att kanske ta bort anlagen för lockigt hår och kanske lägga till en gen som ger ett bättre bollsinne...
Slutar här, för jag skulle kunna skriva hur mycket som helst och så mycket vet jag att ni inte orkar läsa.

0 kommentarer:

skriv några ord